حوزه فعالیت: تجهیزات پزشکی
عنوان ایده: تحریک یا پاسخ دادن روی امواج مغز از طریق تمرکز امواج مستقیم بر روی مغز
مدیرعامل: دکتر کیومرث نجفی/هیات علمیحوزه فعالیت: دارویی و شیمیایی
عنوان ایده: طراحی فرمولاسیون سوسپانسیون خوراکی با پایه آلژینات جهت درمان ریفلاکس
مدیرعامل: دکتر سعید منوچهری /هیات علمی
توضیح: موضوع ایده ی حاضر فناوری ساخت سوسپانسیون مایعی با ویسکوزیته ی پائین است که به صورت خوراکی استفاده می شود و اثر درمانی آن در جلوگیری از بازگشت محتوای اسیدی معده به مری با تشکیل توده ای شناور بر روی محتوای اسیدی معده است. با توجه به ماهیت این دسته ی دارویی هدف از این ایده ابداع فرموالسیونی مایع و جریان پذیر با بهره گیری از پلیمر سدیم آلژینات به منظور درمان عالمتی بیماری بازگشت محتوای اسیدی معده به مری (GERD (است. این بیماری شایع ترین بیماری گوارشی در جهان و ایران است و در مطالعاتی که در ایران صورت گرفته بین 9 الی 33 درصد از جامعه به آن دچار هستند. حسن استفاده از این پلمیر ایمن بودن و نداشتن عارضه جانبی برای بیمار است زیرا مکانیزم اثر این دارو به صورت سیستتمیک نیتوده و صت رفا بته صتورت فیزیکی در محل مورد نظر اثر خواهد داشت. با تغییر رشته های پلیمر در شرایط اسیدی معده و بازآرایی مجدد رشته هتا بته دلیتل قترار گترفتن یتون هتای چندظرفیتی توده ای شناور و مستحکم تشکیل می شود که می تواند از نفوذ کیموس اسیدی معده به مری حتی در زمان شل بودن اسفنکتر جلوگیری کند. این ایده در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از چالش های صنعت داروسازی برای تولید محصوالت پلمیری و یسکوزیته باالی محلول های پلیمری است که در هنگام تولید باعث استهالک ماشین آالت شده و برای مصرف کنندگان هم خوشایند نیست اما ما در این اختراع فرموالسیون های مایع و با جریان پذیری مناسب برای تولید در صنعت و مصرف توسط مصرف کننده را پیشنهاد کردیم.
حوزه فعالیت: داروهای گیاهی و سنتی
عنوان ایده: فراورده داروهای گیاهی برای مشکلات گوارشی
مدیرعامل: دکتر فاطمه یوسف بیک /هیات علمی
توضیح: سوء هاضمه به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های گوارشی شناخته می شود که 25%جمعیت بالغ ممکن است به آن گرفتار شوند. با توجه به شیوع بالای این دسته از مشکلات گوارشی و وجود تعداد محدودی از داروهای گیاهی در بازار گیاهی ساخت فراورده های مختلف از گیاهان بومی گیلان میتواند در پیشگیری و درمان این اختلالات مورد استفاده قرار گیرد. در این شرکت از گیاهان بابونه، شبد،رازیانه و شیرین بیان برای تولید اشکال مختلف دارویی استفاده می شود.
حوزه فعالیت: فناوری اطلاعات سلامت
عنوان ایده: سامانه جامع ارائه خدمات و مراقبت های بالینی در منازل
مدیرعامل: مهندس سوده یوسفی / خارجی
توضیح: بر اساس گزارش اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) بازار جهانی سلامت همراه به صورت بسیار سریع و جهشی در حال رشد است و در این راستا، منطقه آسـیا و اقیانوسـیه که ایـران نیز در این منـطقه قرار دارد، به خـاطر بکـر بودن بازار و جمعیـت زیاد، رشـد بیشـتری را در موضـوع Mobile Health در چـند سال آتی تجربه خواهد کرد. Mobile Health یا سلامت همراه، اصطلاحی است که برای برنامههای کاربردی که در زمینه طبابت و سلامت عمومی توسط دستگاههای ارتباطی همراه پشتیبانی می شوند، به کار می رود. در هر حال بر اساس گزارش اتحادیه جهانی مخابرات بازار جهانی سلامت همراه به صورت بسیار سریع و جهشی در حال رشد است و ارزش این بازار از ۱۰۴ میلیون دلار در سال ۲۰۱۰ به ۲۶/۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ رسیده و پیشبینی میشود این رقم در سال ۲۰۲۰ به حدود ۶۰ میلیارد دلار برسد.
رسالت اجتماعی: تلفن همراه در ترکیب با تخصصهای پزشکی، امکان جدیدی به نام سلامت همراه ( Mobile Health) را معرفی کرده که فراهمکننده فرصتهای جدیدی برای بهبود سلامت بیماران است. سلامت همراه موجب تحول در شیوه سنتی ارائه خدمات بهداشتی شده است و تصورات پیشین ما را از مفاهیمی چون ارائه کننده خدمات، بیمار، نحوه ارائه خدمات سلامتی و سبک زندگی تغییر داده است.
کاربردهای سلامت همراه را میتوان به چند گروه اصلی آموزش و توانمند سازی، گردآوری اطلاعات، پایش و مراقبت از راه دور، و هماهنگی ارائه خدمات تقسیم گرد. گرچه سلامت همراه در بیماریهای گوناگونی بکار گرفته شده است، ولی نقش آن در بهبود خودمراقبتی بیماران مزمن بیشتر بودهاست.
اقدامات صورت گرفته:
طراحی سامانه ارائه خدمات درمانی در منزل Home Care Integrated System
تدوین طرح شبکه سلامت دانش آموزی
اپلیکیشن پزشکی از راه دور (سپاد)
اپلیکیشن آنتی فلو
اپلیکیشن مدیریت بحران
اپلیکیشن مراقبت سالمندان از راه دور
سامانه ی مدیریت داده های الماس
نرم افزار مدیکال
حوزه فعالیت: فناوری اطلاعات
عنوان ایده: سامانه یکپارچه خرید ارزی و ریالی دارو و تجهیزات و لوازم مصرفی(سیماد-درفک)
مدیرعامل: رضوان اله غازیانی /خارجی
توضیح: ایجاد یک سامانه متمرکز و درگاه ورود داده جهت ثبت درخواست ها و نیازمندی ها توسط مراکز بیمارستان و درمانی, نظارت و تایید کارشناسان ستاد مرکزی، تجمیع درخواست های بیمارستان های مختلف برگزاری مناقصه به صورت آن لاین و دریافت پیشنهادات از شرکت های پخش از طریق درگاه های تعریف شده برای شرکت های پخش و تامین اعتبار و دریافت پیش فاکتور شرکت ها توسط ستاد, اعلام نحوه توزیع کالا در سطح استان توسط ستاد و....
حوزه فعالیت: خدماتی
عنوان ایده: دیجیتال مارکتینگ و کارآفرینی
مدیرعامل: دکتر رهام قلیچی / خارجی
توضیح:
*مرکز مشاوره و اطلاع رسانی کارآفرینی (وزارت تعاون ،کارو رفاه اجتماعی ).
*برگزاری دوره های آموزش کارکنان دولت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان
*نماینده رسمی ICS GROUP کانادا در استان گیلان
*برگزاری همایش ها ، سمینارها ، جشنواره ها و کنگره ها
*برگزاری نمایشگاههای تخصصی
* مرکز پژوهشهای صنعتی و معدنی ( وزارت صنعت ، معدن و تجارت )
*کلینیک تخصصی کسب و کار ، دیجیتال مارکتینگ و مشاوره برند ( فرایند استعلام و ثبت )
*ارائه انواع خدمات مشاوره ( مطالعه ، طراحی ، نظارت و راهبری طرح های مرتبط با امور آموزش ، ترویج ، پژوهش و فناوری ).
حوزه فعالیت: داروهای گیاهی و سنتی و تجهیزات پزشکی...
عنوان ایده: تولید مدل های سلولی و حیوانی متداول در مطالعات بیومدیکال
مدیرعامل: دکتر مجتبی هدایتی /هیات علمیکاربرد:
حوزه فعالیت: مواد و تجهیزات آزمایشگاهی
عنوان ایده: تولید فاژهای با قابلیت درمانی و کنترل زیستی و تولید کیتهای تشخیص مولکولی
مدیرعامل: دکتر محمد شناگری /هیات علمی
توضیح: جداسازی فاژهای بومی علیه سویه های بومی باکتری در ایران
کسب دانش فنی خالص سازی و کنترل کیفی فاژهای لیتیک
راه اندازی کارآزمایی بالینی مورد نیاز برای استفاده از فاژ برای اهداف درمانی
حوزه فعالیت: تجهیزات پزشکی
عنوان ایده: کیسه جمع آوری ترشحات ترائوسکومی
مدیرعامل: خانم مهتاب ایقانی /کارمند دانشگاه
توضیح:
موکوبگ عبارت است از کیسه ای با طراحی خاص ( قسمت پایین از پلیمر شفاف جهت جمع آوری موکوز پرتابی و قسمت بالاتوری جهت تنفس) در مراقبت های بعد از عمل تراکئوستومی در بیمارستان و حتی منزل می باشد. از برخی مزایای این روش جمع شدن موکوز ترشحی بیمار درون فضای کیسه مورد نظر و عدم انتشار عامل بیماری زا، تنفس راحت تر بیمار، آزادی عمل بیمار، استفاده در بیمارستان و منزل، کارایی بالا در عین استفاده بسیار آسان حتی توسط خود بیمار در منزل، رویت ترشحات توسط پزشک بعد از عمل|، تعویض آسان و ضمنا ایده نو و خلاقانه بوده که این مشابهی در ایران و خارج از کشور ندارد.
حوزه فعالیت: تجهیزات و روباتیک پزشکی
عنوان ایده: نگاتوسکوپ الکترونیک
مدیرعامل: دکتر امیررضا قایقران /هیات علمی
حوزه فعالیت: تجهیزات پزشکی
عنوان ایده: تولید سوند معده
مدیرعامل: غزل راستگو حقی / خارجیحوزه فعالیت: تجهیزات پزشکی
عنوان ایده: تخت نگه دارنده نوزاد مدل BabyFix
مدیرعامل: دکتر حمیدرضا بادلی /هیات علمی
توضیح: یکی از مشکلات عمده در زمان اعمال جراحی سرپایی شیرخواران، بی حرکت نگه داشتن آنها در زمان اعمال جراحی، نمونه برداری و نمونه برداری و نمونه گیری خونی است که با وجود این دستگاه و بندها ( تسمه ها) موجود در آن شیرخوار به راحتی ثابت می ماند و اعمال جراحی مانند ختنه و ... به راحتی صورت می گیرد.
حوزه فعالیت: آرایشی و بهداشتی
عنوان ایده: فراورده های طب سنتی و طبیعی
مدیرعامل: خانم زهره وصال /خارجی
توضیح: این شرکت با هدف تبدیل دانش به ثروت با محوریت در رسالت سلامت جامعه در چهارچوب بکارگیری دانش طب سنتی ایران و تجاری سازی این دانش برپایه تحقیق و توسعه تاسیس گردیده است. و بر مبنای نقشه راه طراحی شده نه ساله از بدو تاسیس در حال حرکت است و هدف متعالی این شرکت در رسیدن به اهداف مالی خدمت به جامعه با فعالیت در امور خیریه است.
محصولات:
حوزه فعالیت: مواد و تجهیزات آزمایشگاهی
عنوان ایده: کیت استخراج DNA ژنومی از قارچ
مدیرعامل: دکتر مسعود حمیدی /هیات علمیاین کیت شامل موادی برای تهیه DNA خالص از سلولهای مخمری و قارچی می باشد. این کیت ویژگی های قابل توجهی جهت خالص سازی آسان و با مقادیر مناسب DNAارائه می نماید. یکی از مزیتهای اصلی روش عدم استفاده از فنل/کلرفرم در فرآیند استخراج نیازمی باشد.
حوزه فعالیت: آرایشی و بهداشتی
عنوان ایده: داروی جدید سوختگی گیاهی
مدیرعامل: شاهپور طوسی / خارجی
توضیح: پماد سوختگی تولیدی شامل ترکیبات گیاهی و روغنی میباشد که با توجه به خاصیت این دارو اثری از سوختگی در بدن به جا نمیگذارد.
حوزه فعالیت: مواد و تجهیزات آزمایشگاهی
عنوان ایده: آموزش، مشاوره و ایجاد مدل های پیش بالینی حیوانات آزمایشگاهی برای بیماریهای رایج انسانی
مدیرعامل: دکتر سید محمد تقی رضوی طوسی /هیات علمی
توضیح:
در طول تاریخ، استفاده از حیوانات آزمایشگاهی در پژوهشهای علوم زیستی و پزشکی از ضرورت، ارزش و اهمیت خاصی برخوردار بوده است. در طب یونان باستان به دلیل ممنوعیت تشریح جسد انسان، از حیوانات برای مطالعه و شناخت کالبدشناسی و فیزیولوژی انسان استفاده میشد؛ از جمله، جالینوس، پزشک و فیلسوف مشهور یونانی، حیواناتی مانند خوک و میمون را به صورت زنده یا مرده تشریح میکرد. محمدبنزکریا رازی که از بزرگترین و مبتکرترین پزشکان مسلمان ایرانی است، با آزمایش روی حیوانات، آثار بسیاری از داروها را شناخت و با تشریح آنها به ساختمان دستگاه عصبی دست یافت. استفاده از مدل های حیوانی بعد از پیمان نامه هلسینکی که به دنبال افشای جنایات هولناک آلمانها در آزمایش بر روی انسان، در سال ۱۹۶۴ میلادی به تصویب رسید و هرگونه آزمایش بر روی گونه بشر را بدون انجام آزمایشات اولیه بر روی حیوانات، در بعد بینالمللی قدغن اعلام کرده بود، وارد مرحله جدیدی شد.
امروزه نیز علیرغم توسعه روشهای جدید در تحقیقات بیولوژی مولکولی و سلولی، هنوز در بسیاری از موارد، پژوهشهای حیوانی ضرورتاً تنها وسیله موجود برای پاسخ به سؤالات علمی خاص میباشند و مراکز تحقیقاتی دنیا هر ساله هزینههای زیادی را صرف دستیابی به نتایج علمی بر اساس مدلهای حیوانی مینمایند. بنا بر آمار موجود، هر ساله حدود ۳۵ میلیون حیوان در سطح جهان در تحقیقات استفاده میشوند. در ایران نیز، طبق یک بررسی، از مجموع ۳۹۱۱ مقاله ارائه شده در کنگرههای علمی داخلی در زمینه علوم پزشکی طی سالهای 1378-۱۳۶۸، در ۱۰۹۲ مقاله، یعنی در ۲۸ درصد از آنها، از مدلهای حیوانی استفاده شده است. که 90 درصد آنان را موش و دیگر جوندگان تشکیل می دهند. چرا از حیوانات آزمایشگاهی برای مطالعات علوم پزشکی استفاده می شود؟ به دلیل شباهت های بیولوژیکی فراوان حیوانات با انسانها، طول عمر کوتاه آنان به محققان این اجازه را می دهد که در زمانی کوتاه، یک سیکل کامل زندگی و حتی نسل های مختلف را مطالعه کنند. مزیت مطالعه حیوانی این است که می توان شرایط محیطی آزمایش را کنترل و متغیر های مطالعه را به حداقل رساند. با توجه به اهمیت مدل حیوانی در تحقیقات علوم پزشکی، تخصصی بودن و نیز وجود جزئیات پیچیده در ایجاد انواع مدل های مختلف، وجود مراکزی برای ارائه آموزش و مشاوره در سطح دانشگاه ها ضروری بنظر می رسد. لذا ایده محوری ما آموزش، مشاوره و ایجاد مدل های پیش بالینی حیوانات آزمایشگاهی برای بیماری های رایج انسانی می باشد. مدل حیوانی بیماری هایی که قادر به تولید آن می باشیم عبارتند از: مدل انفارکتوس میوکارد، مدل نارسایی قلبی، مدل بیماری فشارخون بالا، مدل سکته مغزی، مدل صرع، مدل آسیب نخاعی، مدل سوختگی، مدل دیابت، مدل بیماری MS ، مدل بیماری آلزایمر، مدل بیماری پارکینسون، مدل اعتیاد، مدل تومور سرطانی، مدل سندرم تخمدان پلی کستیک و ایجاد مدل ایسکمی می باشد. در کنار ایجاد مدل های حیوانی بیماری ها، تکنیک هایی مانند:
خونگیری (از وریدهای دمی، پشت حدقه چشم، قلب، ورید ژگولار و ...)
تزریقات در حیوان آزمایشگاهی (عضلانی، وریدی، داخل صفاقی، زیر جلدی و .....)
انجام تکنیک های ورزشی (تردمیل، شنا و ...)
تعیین سیکل باروری در موش صحرایی و موش سوری
آزمایش ادم مغزی و اوانس بلو در مغز در موش صحرایی
جراحی و برداشتن بیوسبی از بافت
پانسمان و تعویض پانسمان زخم در موش صحرایی
ثبت الکتروکاردیوگرام از موش صحرایی و موش سوری و تفسیر آن
در کنار موارد ذکر شده، تولید حیوانات آزمایشگاهی مانند موش سوری و موش صحرایی، تولید برخی از تجهیزات مربوط به تحقیقات و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی و نیز برگزاری کارگاه های آموزشی کار با حیوانات آزمایشگاهی در الویت برنامه ریزی ما قرار دارد و در حال بستر سازی برای این موارد می باشیم.
حوزه فعالیت: مواد و تجهیزات آزمایشگاهی
عنوان ایده: ساخت غیر تهاجمی تشخیص جنسیت جنین(با استفاده از خون مادر)
مدیرعامل: دکتر مسعود حمیدی /هیات علمی
توضیح: با کشف توالی هایی از کروموزوم y در خون محیطی مادر باردار (جنین پسری) در سال 1997 توسط آقای لو (Lo) نه تنها تست تعیین جنسیت جنین کشف شد بلکه یک روش غیر تهاجمی ابداع گردید. امروزه در تمام دنیا تست تعیین جنسیت غیرتهاجمی در آزمایشگاه تشخیص طبی بعنوان یک راهکار مدیریتی در تعیین ریسک بیماری های مرتبط با کروموزوم X حین بارداری می باشد. تست های تهاجمی می بایست در سه ماه اول بارداری ((در هفته 10 تا 12 حاملگی برای CVS و هفته های 16 تا 18 برای آمنیوسنتز)) صورت گیرد که خطر سقط جنین وجود دارد.
با مشخص شدن اینکه سلول های جنین و DNA آن می تواند وارد جریان خون مادر گردد (حدود 5 تا 15 درصد از DNA موجود در خون مادر مربوط به DNA آزاد جنین می باشد) این ایده برای خیلی از محققین مطرح شده است که DNA جنینی آزاد موجود در خون مادر می تواند منبع خیلی خوبی برای پیش بینی انواع بیماری ها قبل از تولد نوزاد باشد. در حال حاضر تست های مختلفی برای این امر وجود دارد مثل NIPT(Non Invasive prenatal diagnosis) که امروزه یک تست با دقت بالا و حساسیت بالا برای تشخیص آنومالی های کروموزومی 21(سندرم داون) ، 18(سندرم ادوارد) و 13( سندرم پاتو) و همچنین تشخیص آنومالی های کروموزوم جنسی می باشد ، در حال حاضر به علت خطر سقط جنین برای روش های تهاجمی همچون نمونه گیری از پرزهای جفتی (CVS) و امنیوسنتز وجود دارد تلاش برای کشف و ارائه روشهای غیر تهاجمی بیماری های جنین ادامه دارد.
حوزه فعالیت: آرایشی و بهداشتی
عنوان ایده: تولید مواد آرایشی و بهداشتی بر پایه روغن زالو
مدیرعامل: مهندس عباس نعیمی /کارمند دانشگاه
توضیح: شرکت افشان اکسیر خزر با هدف کمک به محیط زیست در زمینه تکثیر و جلوگیری از انقراض دو گونه زالوی هیرودومدیسینالیس و هیرودو اورینتالیس و اشتغالزایی ، کمک به درمان و خودکفایی محصول ایرانی و از همه مهمتر درمان با استفاده از طب ایرانی و پایداری طب ایرانی در کشور با قدمت پنج هزار ساله آغاز شد.
حوزه کاربرد: